طرز تهیه خورشت بامیه با مرغ

طرز تهیه خورش بامیه | طرز تهیه خورش بامیه با سیب زمینی | نحوه آماده سازی بامیه
فهرست مطالب

نحوه آماده سازی بامیه

خورش بامیه یکی از انواع غذاهای اصیل ایرانی است که از خورش های مجلسی استان های جنوبی کشور محسوب می شود. این خورش خوشمزه با دستورهای متنوعی تهیه می شود  به سلیقه خود می توانیم آنرا با گوشت قرمز، گوشت مرغ و یا حتی به صورت وگان تهیه کنیم، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش بامیه در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
بامیه ۳۰۰ گرم
گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
سیر ۲ حبه
گوجه فرنگی ۲ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
زردچوبه و روغن به اندازه لازم
آبلیمو یا آبغوره به اندازه دلخواه

طرز تهیه خورش بامیه

مرحله اول

طرز تهیه بامیه سرخ شده

برای تهیه خورش بامیه جنوبی ابتدا پیازها و سیرها را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس به همراه مقداری روغن مایع در قابلمه ای که برای پخت خورشت بامیه در نظر گرفته اید کمی تفت دهید تا شفاف و شیشه ای شوند.

برای مشاهده لیست کاملی از پرطرفدارترین و معروف ترین غذاهای ایرانی به صفحه  لیست غذاهای ایرانی مراجعه کنید.

مرحله دوم

در این مرحله کمی زردچوبه به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه با سیر و پیاز به طور کامل یکدست شود. در ادامه گوشت خورشتی را بشویید سپس به صورت قورمه ای ( مانند خورش قورمه سبزی ) خرد کنید.

مرحله سوم

توجه داشته باشید که گوشت را بهتر است به صورت متوسط خرد کنید زیرا کوچک یا بزرگ بودن قطعات گوشت روی ظاهر خورش تاثیر منفی می گذارد ، ضمنا بزرگ بودن قطعات گوشت باعث می شود دیرتر مغز پخت شوند.

مرحله چهارم

پس از اینکه گوشت خورشتی را خرد کردید آنرا به قابلمه خورش اضافه کنید و به همراه سیر و پیاز کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. همین که رنگ گوشت تغییر کند کافیست زیرا اگر گوشت را بیش از حد تفت دهید ممکن است سفت و دیرپز شود.

مرحله پنجم

در مرحله بعدی پوست گوجه فرنگی ها را جدا کرده و آنها را رنده کنید. در ادامه گوجه فرنگی های رنده شده را به همراه رب گوجه فرنگی به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم و بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود.

مرحله ششم

تفت دادن رب گوجه فرنگی علاوه بر اینکه روی طعم خورش تاثیر مثبت می گذارد، باعث می شود در پایان خورشت خوشرنگ تری داشته باشید. در این مرحله ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر آنرا زیاد کنید تا آب سریعتر به جوش بیاید.

مرحله هفتم

پس از اینکه آب به جوش آمد حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا گوشت به آرامی مغز پخت شود. خورش بامیه هم مانند دیگر خورش های ایرانی اگر به آرامی و با زمان بیشتری پخته شود علاوه بر اینکه لعاب دار می شود، طعم بهتری نیز خواهد داشت.

مرحله هشتم

در حین پختن گوشت بامیه ها را پاک کنید و به نکته دقت داشته باشید که به بافت بامیه آسیبی نزنید. فقط کافیست سر و دم بامیه را جدا کنید. در صورتی که بدنه بامیه ها باز شود روی ظاهر خورش تاثیر منفی می گذارد.

مرحله نهم

در این مرحله بامیه ها را پس از شستشو و خشک کردن به همراه مقداری روغن مایع در یک تابه کمی تفت دهید تا رنگشان کمی تغییر کند. تفت دادن بامیه فقط به این دلیل است که ظاهرشان را در هنگام پخت خورش از دست ندهند و له نشوند

مرحله دهم

پس از گذشت حدود دو ساعت که گوشت به طور کامل پخت بامیه ها را به قابلمه خورش اضافه کنید. در این مرحله می توانید برای طعم دهی به خورش کمی آب لیمو ترش یا آبغوره نیز به همراه نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید.

مرحله یازدهم

حالا اجازه دهید خورش حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا علاوه بر پخته شدن بامیه ها ، خورش غلیظ تر شده و به طور کامل جا بیفتد. خورش بامیه از خورش هایی محسوب می شود که باید با آب کم سرو شود.

مرحله دوازدهم

نکته مهم دیگر در مورد این خورش این است که اگر پس از اضافه کردن بامیه ها به قابلمه ، خورش مدت زیادی روی حرارت بماند بامیه ها له می شوند و ظاهر خورش را خراب می کنند. در پایان پس از اینکه خورش بامیه جا افتاد آنرا به همراه پلو سرو کنید.

طرز تميز كردن باميه

نکات طرز تهیه خورش بامیه

ادویه ها و چاشنی ها

خورش بامیه به دلیل اینکه یک خورش جنوبی است معمولا با ادویه های مانند فلفل قرمز تند و پودر زنجبیل تهیه می شود ، البته ما به دلیل اینکه این دستور را برای تمام مردم عزیز ایران قرار داده ایم ، فلفل قرمز و پودر زنجبیل را از دستور آن حذف کردیم.

در صورتی که به غذاهای تند علاقمند هستید می توانید نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز و نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل هم به خورش تان اضافه کنید. ادویه هایی مثل پودر پیاز و پودر سیر و پاپریکا هم می توانند این خورش را خوشمزه تر کنند.

در دستور اصلی خورش بامیه زعفران وجود ندارد اما اگر می خواهید خورش خوشرنگ تری را با عطر زعفران تجربه کنید می توانیدیک یا دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ نیز در زمان اضافه کردن بامیه ها به خورش اضافه کنید.

طرز تهیه خورش بامیه با سیب زمینی

جلوگیری از لزج شدن

 طرز پخت بامیه سبز بدون گوشت

یکی از دلایل مهمی که خیلی از افراد نمی توانند با خورشت بامیه ارتباط برقرار کنند این است که این خورش در اکثر مواقع لزج می شود. برای جلوگیری از لجز شدن خورش بامیه فقط باید چند نکته را رعایت کنید که خیلی هم سخت نیستند.

اول اینکه از بامیه های ریز استفاده کنید که بافت بسیار منسجم تری نسبت به بامیه های درشت دارند و به همین دلیل در هنگام پخت به راحتی باز نمی شوند. دوم اینکه هنگام تمیز کردن بامیه ها به بافت بدنه بامیه آسیب نزنید.

سوم اینکه اجازه دهید خورش با حرار بسیار ملایم پخته شود زیرا زیاد کردن حرارت خورش باعث وا رفتن بامیه ها می شود و در پایان توصیه می کنیم این خورش را زیاد و با شدت هم نزنید چون بامیه ها پس از پخت خیلی نرم و آسیب پذیر می شوند و با کوچک ترین حرکتی از هم باز می شوند.

طرز تهیه خورش بامیه با مرغ

در صورتی که نمی خواهید این خورش خوشمزه را با گوشت قرمز تهیه کنید می توانید از گوشت مرغ نیز استفاده کنید. در صورتی که می خواهید خورش خود را با گوشت مرغ تهیه کنید توصیه می کنیم مقدار بیشتری گوشت مرغ داخل خورش بریزید. مثلا برای دستور بالا می توانید ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغ اضافه کنید. دستور پخت این خورش با گوشت قرمز و گوشت مرغ تفاوتی با هم ندارد.

طرز تهیه خورش بامیه با تمر هندی

در شهرهای جنوبی کشور برای طعم دهی به خورش بامیه از تمرهندی استفاده می شود که طعم بسیار خوبی به این خورش می دهد. ۵۰ گرم تمرهندی را با کمی آب جوش رقیق کنید سپس آنرا صاف کنید و به خورش اضافه کنید. اگر می خواهید خورش شما طعم ترشی بیشتری داشته باشد از تمرهندی بیشتری استفاده کنید.

طرز تهیه خورش بامیه با رب انار

خواص بامیه

بامیه از مواد غذایی بسیار مفید و پر مصرف در سراسر جهان است که دارای خواص بسیار برای سلامتی بدن می باشد. از مهم ترین خواص بامیه برای سلامتی بدن می توان به درمان آسم، تقویت حافظه، پاک سازی کبد و .. اشاره کرد.

نکات طرز تهیه خورشت بامیه

طرز پخت بامیه سبز با گوجه

  • خورشت بامیه را می توانید با گوشت مرغ نیز تهیه کنید.
  • در صورت تمایل می توانید از لپه نیز در این خورش استفاده کنید.
  •  زعفران باعث خوشمزه تر شدن خورش بامیه میشود.
  • بامیه را هنگامی به بقیه مواد اضافه کنید که گوشت یک ساعت قبل تر پخته شده باشد.
  • در بعضی استان ها به جای رب گوجه فرنگی از شیره تمرهندی یا رب انار استفاده میکنند.
  • برای ملس شدن طعم این خورش می توانید از آبغور نیز استفاده کنید.
  • همچنین می توانید از غوره تازه یا غوره منجمد شده برای تهیه خورش استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از لیز شدن خورشت در هنگام پخت ،مقداری از دم بامیه را بگذارید.
  •  بعد از اینکه بامیه را به مواد اضافه کردید خورشت را زیاد از حد روی گاز نگذارید تا له شوند، زیرا باعث لزج شدن خورشت در هنگام پخت می شود.
  • سرخ کردن بامیه ها باعث جلوگیری از لیز شدن آنها در خورشت میشود.
  •  یکی دیگر از راهای گرفتن لیزی بامیه ها، این است که قبل از مصرف آنها را در آبلیمو یا سرکه قرار دهید.
  • سعی کنید خورشت بامیه را به صورت تازه مصرف نمایید. چون چند بار گرم کردن خورشت بامیه، باعث لزج شدن آن میشود.
  • برای اینکه بامیه ها زیاد وا نروند آنها را زیاد هم نزنید.
  • دقت کنید آب خورشت را از همان اول به اندازه کافی بریزید و مدام آب خورشت را کم و زیاد نکنید تا خورشت ظاهر خود را از دست بدهد.
  • حرارت زیر خورشت را کم کنید تا بامیه ها وا نروند.

نکات تکمیلی در مورد خورش بامیه

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت و 30دقیقه میباشد .
خورش بامیه را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه خورش بامیه با لپه و گوشت

در ظرفی مناسب کمی روغن ریخته روی حرارت قرار می دهیم حالا پیاز را در روغن تفت می دهیم تا طلایی شود در این مرحله سیر،فلفل، زردچوبه را به همراه گوشت اضافه کرده و تفت می دهیم تا رنگ گوشت به طور کامل عوض شود. حالا پوره گوجه فرنگی را افزوده و روی مواد آب جوشیده می ریزیم و اجازه می دهیم تا گوشت پخته شود اواسط پخت بامیه و لیمو عمانی را افزوده و اجازه می دهیم خورشت کامل جا افتاده و به روغن بیوفتد. در اتمام کار نمک و زعفران غذا را اندازه کرده و در ظرف مناسبی کنار برنج ایرانی سرو می کنیم.

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه خورشت بامیه اصیل جنوبی

  • باید توجه داشته باشید کلاهک بامیه ها را هنگام پاک کردن خیلی کوتاه نکنید. تا از لیز شدن خورشت جلوگیری شود.

طرز تهیه خورش بامیه عربی

  • برای طرز تهیه خورش بامیه عربی با لپه کافی است به این خوشت 100 گرم لپه پخته اضافه کنید. همچنین می توانید به این شیوه عمل کنید: اول برای گرفتن نفخ لپه آن را به مدت 2 ساعت درون آب بخیسانید و سپس بعد از اضافه کردن گوشت خورشتی خود لپه را افزوده، کمی تفت داده و سپس ادامه دستور پخت خورش را انجام دهید.
  • این خورشت را با کمی سیب زمینی سرخ شده سرو کنید.
  • جایگزین لیمو عمانی می توانید از یک قاشق آب لیمو در انتهای پخت استفاده کنید.

 

راز خوشمزگی خورش بامیه

طرز نگهداری بامیه خانگی

  • یکی از نکات و رازهای خوشمزه شدن خورش بامیه این است که خورشت بامیه را زیاد هم نزنید. زیرا زیاد هم زدن خورشت بامیه سبب وا رفتن بامیه ها شده و خورشت شما علاوه بر لزج شدن، ظاهر زیبای خود را از دست می دهد.
  • برای خوش رنگ شدن و خوشمزه تر شدن خورشت بامیه، می توانید پوره گوجه فرنگی را قبل از افزودن به خورشت، تفت داده و همانطور که در دستور پخت بالا گفتیم مقداری زعفران به آن اضافه کنید.

چگونه لزجی بامیه را بگیریم؟

  • برای اینکه از لزج شدن بامیه ها در خورش جلوگیری کنید ؛ می توانید بامیه ها را پیش از پختن به مدت 20 دقیقه درون سرکه یا آبلیمو قرار دهید.
  • روش دیگر این است که در مقداری آب سرد یک قاشق غذاخوری نمک ریخته و حل کنید، سپس چند تکه یخ درون آن بیندازید و بعد بامیه ها را به مدت نیم ساعت در آن قرار دهید. و بعد از گذشت این مدت بامیه ها را بشویید.

طرز تهیه خورشت بامیه با مرغ

از دیگر انواع طرز تهیه خورش بامیه می‌توان به طرز تهیه خورش بامیه با مرغ اشاره کرد.

مواد لازم برای طرز تهیه خورش بامیه با مرغ برای دو نفر شامل موارد زیر است:

  • یک عدد سینه مرغ
  • دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ده الی پانزده عدد بامیه
  • یک سوم پیمانه غوره
  • دو قاشق غذاخوری پیاز داغ
  • شش الی هشت عدد گوجه گیلاسی
  • سی گرم کره
  • نمک به میزان مورد نیاز
  • فلفل به میزان مورد نیاز
  • زردچوبه به میزان مورد نیاز

دستور پخت خورش بامیه با مرغ به صورت زیر است:

بدای تهیه خورش بامیه با مرغ باید ابتدا سینه مرغ را به قطعات کوچک‌تر خرد کنید. یک تابه را روی حرارت گذاشته و به داخل تابه رب، پیاز داغ، نمک، فلفل و زرچوبه اضافه کرده و با هم تفت دهید تا رب تفت خورده و خامی آن گرفته شود. سپس سینه مرغ خرد شده را به تابه اضافه کرده و با مواد موجود در آن تفت دهید. سپس یک لیوان آب به تابه اضافه کرده و اجازه دهید تا مرغ به خوبی بپزد. در این فاصله که مرغ در حال پخته شدن است، بامیه‌ها را همراه با کره در تابه‌ای دیگر برای مدت زمان پنج تا ده دقیقه تفت دهید. بعد از اینکه مرغ شما تقریبا نیم‌پز شد، بامیه، غوره و گوجه گیلاسی را به بقیه مواد اضافه کنید. اجازه دهید برای مدتی مواد با هم پخته شوند و طعم یکدیگر را به خوبی بگیرند.

حتما مقاله های زیر هم بخوانید بسیار کاربردی می باشد

فريز كردن باميه خورشی

بامیه را چگونه فریز کنیم

چطوری بامیه رو فریز کنیم

منبع

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات